Informatie over 'Borstreconstructie'

Een borstreconstructie wordt uitgevoerd bij vrouwen wiens borsten zijn afgezet na het operatief verwijderen van een tumor of ter preventie van uitzaaiingen in de borstklieren. De gevolgen van het verlies van een of beide borsten zijn zowel in emotioneel als esthetisch opzicht groot en mogen niet onderschat worden.

Borstreconstructie kan tijdens de borstamputatie (mastectomie) gebeuren of tijdens een nieuwe chirurgische ingreep. Er wordt dan een nieuwe borststructuur gereconstrueerd. Om de borst te reconstrueren kunnen synthetische implantaten worden gebruikt, maar ook eigen lichaamsweefsels van de pati�nt. Onder het begrip reconstructie vallen ook de reconstructie van de tepel en de tepelhof, al kan een borstreconstructie ook zonder gebeuren.

Het is mogelijke dat er veranderingen aan de andere borst worden aangebracht om de symmetrie tussen beide borsten te verbeteren. Voorafgaande gesprekken met de plastisch chirurg moeten helpen een realistisch beeld te krijgen.


Klinieken voor 'Borstreconstructie'

foto

A.S. van Canneyt Clinic

In de plastische chirurgie kenden zowel de operatietechnieken als de narcosetechnieken de laatste jaren een explosieve vooruitgang. Deze presentatie biedt u de mogelijkheid om op een eenvoudige manier de laatste innovaties in de plastische en reconstructieve heelkunde te ontdekken en u een verstaanbaar antwoord te bieden op al uw vragen.

foto

Diakonessenhuis

De plastisch chirurgen houden spreekuur in Utrecht, Zeist en Doorn. Naast de specialisten is een arts-assistent plastische chirurgie in het Diakonessenhuis werkzaam. Dit is een gediplomeerde basisarts die in opleiding is tot plastisch chirurg. De arts-assistent werkt onder supervisie van de plastisch chirurgen.

foto

Dr. J. Vanoorbeek

Ten noorden van Antwerpen in het groene Brasschaat is Kliniplast, Centrum voor Plastische, Esthetische en Reconstructieve Chirurgie gevestigd. Het centrum is gelegen op een discrete locatie en uitstekend bereikbaar.

foto

Esth�gi

Esth�gi: Expertise, Ervaring, Veiligheid en Resultaat.

foto

Mediclinic

Mediclinic heeft de bedoeling de meest hoogstaande, veilige en meest vooruitstrevende medische en esthetische behandelingen te verstrekken. Om dat doel te kunnen bereiken bouwde Mediclinic ��n van de beste en meest geavanceerde priv� ziekenhuizen of klinieken van Belgi�, Nederland en Europa.

Stel uw vraag
Onderwerp:
Toelichting: