Alles over borstcorrectiesVeel vrouwen zijn ontevreden over de omvang of de vorm van hun borsten. Als een borst niet in goede verhouding staat tot het lichaam kan een borstcorrectie worden overwogen. Aan de vorm, de grootte en de symmetrie van de borsten en tepels is chirurgisch veel te veranderen. Van alle esthetische ingrepen is de borstcorrectie dan ook ��n van de meest populaire behandelingen. Bij het maken van een keuze uit de vele aangeboden operaties, is kennis hierover essentieel en bepalend voor hoe het resultaat van de behandeling wordt ervaren. Het is daarom van groot belang u eerst goed te laten informeren over de verschillende mogelijkheden.
Een pati�nt wordt op de juiste manier ge�nformeerd door een goed contact met de behandelend  plastisch chirurg. Tijdens verschillende gesprekken is er de mogelijkheid de behandeling te bespreken  en vragen te stellen over de mogelijkheden. In deze introductietekst vindt u een kort overzicht van de meest uitgevoerde borstcorrecties. Meer uitgebreide informatie over de behandelingen kunt u vinden bij de veelgestelde vragen.

Borstvergroting
Er kunnen verschillende redenen zijn om een borstvergroting te overwegen. Sommige vrouwen hebben aanleg voor kleine borsten en anderen zijn na een aantal zwangerschappen het volume in de borst verloren. Met behulp van implantaten kan de vorm en het volume van de borsten in verhouding  worden gebracht met het lichaam. Voor het resultaat is uw eigen lichaam het uitgangspunt, maar ook  de gebruikte implantaten spelen hierbij een grote rol. Zo zijn er verschillende modellen en vormen,  en heeft elk implantaat zijn eigen voor- en nadelen. Goede informatie van de plastisch chirurg en een  uitgebreide passessie kunnen u helpen bij het kiezen van de ideale vorm en maat.

Borstverkleining
Er wordt vaak voor een borstverkleining gekozen als er lichamelijke klachten zijn die samenhangen  met te zware borsten. Zo wordt door grote borsten vaak rugpijn, nekpijn en schouderpijn ervaren en kunnen er zich problemen voordoen wat betreft de kledingkeuze. Bij een borstverkleining wordt een  deel van de huid en het klierweefsel verwijderd. De borsten worden daar kleiner en steviger door. Ook  wordt de omvang van de tepelhof meestal verkleind en worden de tepels omhoog verplaatst.  Een borstverkleining is een flinke ingreep die altijd littekens geeft.

Borstlift
Wanneer het borstvolume in de bh als goed wordt ervaren, maar de borsten zonder de bh teveel  hangen biedt de borstlift hier een oplossing voor. De ingreep lijkt veel op een borstverkleining, maar  bij een borstlift wordt alleen de huidenveloppe verkleind zonder hierbij veel borstweefsel te  verwijderen. Meestal worden de tepels hierbij omhoog geplaatst, waardoor een strakker en voller  aspect van de borsten wordt gecre�erd. Indien er de wens bestaat om de borsten ook een groter  volume te geven, kan de borstlift worden gecombineerd met het plaatsen van een borstprothese.

Tepel(hof)correctie
Ook wat betreft de tepels zijn er verschillende aanpassingen mogelijk. Een tepel kan ingetrokken of juist te groot zijn. Ook kan de tepelhof relatief groot zijn ten opzichte van de borst. Door middel van een tepelcorrectie kunnen er verschillende aanpassingen aan de tepels worden gedaan. De ingreep is relatief klein en daarom goed te doen onder lokale verdoving.